KRANIO SAKRAL TERAPI: (KST)

Navnet: kranio (kraniet) sakral (korsbenet) terapi.

En meget nænsom form for massage, som er blid og behagelig afspænding som hjælper kroppen af med de skævheder, der belaster centralnervesystemet.

Ved at hjælpe kroppen af med spændinger via blide tryk, kan kroppen helbrede sig selv. De blide tryk foregår på specielle steder, på hoved, nakke, ryg og korsben.

Behandlingen foregår på en briks, hvor du ligger med tøjet på, ofte under et tæppe.

KST er ideelt til at sænke kroppens stressniveau. Stress i negativ forstand kan bl.a. forårsage:

Depressive tanker og bekymringer. Anspændthed og irritabilitet. Koncentrations- og hukommelsesproblemer, og søvnløshed.Hovedpine og migræne. Maveproblemer. Luftvejsproblemer – ex. astma. Smerter i ryg, nakke og skuldre

Kranio sakral terapi er velegnet til at afhjælpe en lang række fysiske og en del psykiske problemer:

KST kan også hjælpe børn:

I forbindelse med en fødsel kan der let opstå små forskydninger mellem knoglerne, og dette medfører muskelspændinger, som har en meget uheldig indflydelse på kroppens forskellige funktioner. En del spædbørn får piskesmæld (Whiplash) i forbindelse med fødslen. Min erfaring er, at der kun skal ganske behandlinger til, for at afhjælpe problemet, som kan være:

Ekstra info:

Selve "kranio-sakral teknikken" stammer fra USA. En amerikansk læge, William Sutherland, udviklede teknikken for 75 år siden, og den blev hurtig til en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler (dvs. skoler hvor læger specialiserer sig indenfor knoglesygdomme).

Kranio-sakral terapien er blevet en højt anerkendt komplementærbehandling indenfor lægeverdenen i USA. For cirka 15 år siden besluttede dr. John Upledger - efter flere års videnskabelig forskning - sig for at undervise mere systematisk i kranio-sakral teknikken. Dette har bevirket, at det er den hurtigst voksende kropsterapi i USA og er ved at blive det i Tyskland, Danmark og resten af Europa.

Fra fødslen og indtil vi dør, er vores kranie, ansigt, rygsøjle, korsben og haleben nøglen til sundhed! Alle knogler i dette system arbejder sammen - men også sammen med alle vores vigtige nerver, som igen går ud til hvert enkelt organ i vores krop.

Derfor er det livsvigtigt at have stabilitet i membranerne og væsken (cerebrospinalvæsken), som omgiver hjernen og rygmarven. Væsken virker som hydraulisk støddæmper for hjernen, og desuden er den nødvendig for hjernecellerne. Væsken giver hjernecellerne næring, og endvidere udskilles affaldsstofferne heri. Hvis der er ubalance, kan det have indflydelse på kroppens funktioner i muskler og bindevæv.

Vil du læse mere henvises til www.KST.dk eller andre relaterede sider som kan ”googles”.